Beskjæring av trær

Beskjæring av trær og busker er et eget fag innen trepleie. Våre trefellere har gjennomført kurs i faget og kan gi ekspertråd. Vi har god kjennskap til treets anatomi, samt fysiologi, og kan gi råd på bakgrunn av dette.

Det er mange ulike grunner for å beskjære et tre. Trær med visne grener utgjør en risiko ettersom de kan falle og skade mennesker, samt ødelegge omgivelser, bør beskjæres. Trær i bakgårder, i nærheten av ledninger, andre trær, garasjer og så videre kan beskjæres eller kanskje trefelling er det beste alternativet. Hvis du ønsker vektreduksjon av overbelastede grener, der tette kroner stenger lyset ute, kan treet beskjæres for å få tilbake treets opprinnelig form. Beskjæring kan også være nødvendig for å øke livskraften på et gammelt tre, samt trær som er skadet.  

beskjring

Forskjellige tresorter har som regel forskjellige sesonger for beskjæring, og er avgjørende for resultatet. Feil beskjæring kan gi råte, som videre resulterer i at du må felle treet. Vi anbefaler å beskjære frukttrær hvert eneste år, slik at du kan glede deg over mye god frukt på høsten.

Hva du ønsker å beskjære, samt omfanget av oppdraget er noe vi må se på i samarbeid. Enkelte trær må beskjæres i flere omganger, slik at bevaringen av treet er satt i fokus. Ønsker du å beskjære et tre, kommer vi gjerne på befaring og diskuterer eventuelle løsninger med deg.

Kronereduksjon er som regel det riktige begrepet når vi diskuterer beskjæring av store løvtrær. Kronereduksjon vil gi bedre lysforhold og en sunnere vekst i treet. Med andre ord, vi fjerner først døde grener, samt grener som ligger på hverandre, før man beskjærer grener som vokser inn mot stammen og sidegrener. Hvor vi legger snittflaten er helt avgjørende for å nå ønsket resultat.

Under selve beskjæringen av større trær, må vi beherske teknikker som tillatter oss fri bevegelse rundt trekronen, uten å skade den. Det er mange oppdrag med trær som står utilgjengelig til. Frykt ikke, vi er trent og utstyrt med det siste innen klatreteknikker og verktøy, som er essensielt for et godt resultat. Vi tilbyr også bortkjøring, samt deponering av hogsten.

Alle i TREFORMYE er forsikret for ansvar og personskader. Dette skal gi ekstra trygghet for deg som kunde. Vårt kundesortiment består av privatpersoner, borettslag, entreprenører og kommuner.

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne, send oss en epost i dag så blir du kontaktet fortløpende!


KONTAKTINFO
post@treformye.no
+47 401 61 814

Bondibråten 84C,
1387 Asker
FØLG OSS PÅ FACEBOOK